Träskor och pulled chicken

Fredagens planerade husmorsbestyr fick stryka på foten för horisontalläge i soffan. Blev raggsockspremiär, rinnande ögon, och huvudvärk istället, men så här lagom till kvällskvisten ser det ut att ha ordnat upp sig som tur är. Var iaf och hämtade ut mina fantastiskt fina skor idag (snacka om snabb leverans, en dag! Yay!), men tyvärr passade dom inte. Blir till att testa ett nytt par i en större storlek. Dom är helt ljuvliga! <3
 

Swedish Hasbeens, Mimmi Bow.

Har kyckling i ugnen, och det luktar gudomligt. Brukar göra pulled chicken på det här receptet och servera med pico de gallo och gräddfil i tortilla- och/eller hamburgerbröd. Så himla gott så jag måste dela med mig!
 
Grillad kyckling, BBQ-sås, lime, vitlök och chili till pulled chicken. Tomat och koriander m.m. till pico de gallon som jag ska slänga ihop, och så en fredagsgrogg till kocken!

        PULLED CHICKEN
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Lägg kycklingen i en ugnssäker form
  • Häll över 1 flaska BBQ-sås (brukar ta Sweet Baby Ray's, ca 500 g)
  • Finhacka 1 röd chili och 3 vitlöksklyftor och strö över kycklingen
  • Häll över saften från 2 lime och 1 dl vatten (brukar skölja ur BBQ-såsflaskan med den).
  • Salta och peppra
  • Låt stå i ugn ca 2 timmar
  • Ta ur kycklingen ur grytan och ta loss köttet från benen. Dra isär det med gaffel. Här kan man göra lite som man vill, vissa serverar kycklingen som den är nu, dvs torr. Men jag brukar slänga tillbaka kycklingen ner i röran som den nyss legat i och röra runt så det blandar sig med den där goda BBQ-såsen och löken.
  • Servera med valfria tillbehör! Jag brukar äta i tortillabröd med pico de gallo, gräddfil, rivost och kruksallad men sambon kör enbart hamburgerbröd. Duger i krig det med! ;)