Fredagsmys

Jag tillhör den dumsnälla skaran människor. Den där skaran som säger "Jajemen, visst fixar jag det!" och sen står där och kliar sig i huvudet över hur man ska lösa det hela. Hur som haver, hade lovat brodern att hålla honom sällskap medan hans bil var på verkstad i Uddevalla i fredags morse. Brukar åka och käka frukost nånstans och sen tar han sin bil och åker hem till sin stad igen och jag till min. "Se nu till att få en tid på förmiddagen så jag hinner sova ut efter kvällsjobbet." "JAJEMEN! Det e lugnt, ska inte vara där förrän 07:30!" Suck.
 
Något yrvaken och allmänt seg hämtade jag således upp brodern vid halv åtta i fredags morse och vi förpassas därmed till nästa kapitel i denna vardagshistoria: Morgonstund har guld i mund - eller Va fan gör vi nu, inget har ju öppet! Bitterheten kommer smygande, ni vet den där "ja men jag sa ju till dig att du skulle ta en tid på förmiddagen så vi slapp sitta i bilen och vänta i hundra år, då kunde vi ha ätit frukost och jag kan bannemej gnälla för jag har gått upp så satans tidigt och...". Viftade bort den med en axelryckning och drog iväg ut på tur istället. Efter västsvensk fågelsafari på bortglömda grusvägar genom bygder med udda namn (Jättesås?!), slottssighting i Lilla Edet och frukost på litet bageri i Kungälv hamnade vi så småningom på Universeum i Göteborg. Alltså.. Yay! Att man kan bli så löjligt glad av instängda djur. Mycket märkligt. Men himla pent. För mig. Synd om djuren, bra för mig. Eller ja, dom såg ut att ha det rätt bra, djuren alltså, så det är väl inte särskilt synd om dom heller kanske. Dom vet inte vad dom missar förmodligen. Och bra för min bror, han hade inte varit där sen dom öppnade. Alla var glada - ingen var ledsen! Utom tukanen med kassettbandsfrisyr som fastnade med näbben i stängslet efter att ha försökt äta min kamera. Shit happens menade jag, allt kan inte vara så himla bra jämt!
 






 
Halkade runt i våran egen svett bland exotiska fåglar, feta spindlar och pilgiftsgrodor tills vi fick nog av folk. Då åkte vi på IKEA istället. Smart drag. Var inte tillbaka och hämtade ut bilen vi nästan glömt bort förrän strax innan stängning på verkstaden. Tror bestämt att han ska få lämna in bilen lite oftare, blev en himla pen och allmänt mysig fredag till slut!