Fredag 28 november 2014

På fredagar är jag ledig. Oftast brukar det innebära en seg förmiddag med grus i ögonen, huvudvärk till kaffet, och om man har känt sig effektiv brukar väl frukosten i form av en kruttorr fralla med nån ledsen ostskalk ha slunkit ner nånstans runt kl 15 - som tidigast. Miserabelt.
 
Men inte idag! Idag var nämligen min andra hälft ledig för ett möte i Göteborg så vi rivstartade med en lyxfrukost á la Pensionat Solliden här i Stenungsund. Bacon och köttbullar och stekt ägg. Och lufttorkad skinka, mögelostar, melon och juice, världens godaste bröd med soltorkade tomater och flingsalt (tror jag?!), juice, kaffe och kaka med bär på. Och massor av annat gött. Oh, sicken pen frukost! Såg rätt salt ut med sketna arbetargubbar och -gummor som satt i varseljackor och åt med gammaldags rosa tapeter till bakgrund. Riktigt hemålt, kan lätt tänka mig att byta min torra fralla mot en frukost där nån dag i veckan!
 
 

Hämtade därefter ut våran bil som vart på verkstan, grät en skvätt över det hutlösa överpriset vi fick betala för att byta bränslefilter, och drog därefter in till Göteborg. På de få timmarna vi var där hann vi med både ett besök på El Bastardo och fick införskaffat ett helt gäng huvudbonader inför vintern, strosade runt i små trånga antikaffärer i Haga där man knappt vågade röra sig ifall man skulle välta nåt, införskaffade en miniatyrbisonskalle i väntan på the real deal och hälsade på fina Johanna i hennes mysiga butik; Johannas Rockabilly. Fick med mig en ny plånbok hem när jag ändå var där! Roligt.
 


 
 
Skulle därefter dra och storhandla men så blev inte fallet. Eller jo - men inte mat. Åkte på Mediamarkt's rea och råkade komma därifrån med en ny Samsung 55" 3D TV och en PS4. Oups! Så det kan gå. Så för tillfället (kl 19:15) är det hockey på nya TV'n, Leksand leder än så länge (och förhoppningsvis håller det hela matchen ut!) mot Örebro, och pizzadegen står på jäsning inför kvällens middag. Kunde varit värre!
 
Sammanfattningsvis har det varit en sjukt effektiv dag, tror jag ska be sambon ta ledigt lite oftare!